perjantai 14. huhtikuuta 2017

kaunis kevät

Jalkojen alta on kadonnut valkoinen lumivaippa ja nyt kävellessäni tunnen hiekan lentävän ympäriltäni. Kova asfaltti on paljastunut viimesyksyn jälkeen ja nurmikko on alkanut huutamaan sitä, että on taas täällä.
Linnut ovat muuttaneet takaisin kotiinsa, metsän eläimet ovat saaneet itsensä horroksesta ja unilta. Tunsin ensimmäistä kertaa ulkona, että minulla on lämmin ilman kylmää. On tullut kevät.


 Casanentessa kevät alkaa silloin, kun hevosten korvat siirtyvät kuuntelemaan ja ne tajuavat pääsevänsä tunkkaisesta huoneennurkastani omaan karsinaansa ulkotalliin. Harjat on järjestelty kippoihin, ruusukkeet nastoitettu seinälle ja uudet tarhat on solmittu. On aika aloittaa uusi kevät.
Kun kevät tulee, huomaan itsekin olevani paljon paremmalla tuulella. Auringonvalo ja sininen taivas saavat hymyn huulille jo herätessä ja niin sitä innostuu myös puuhailemaan keppihevostenkin kanssa entistä enemmän. Ja treenaamaan suomenmestaruuksiin, hitto nekin ovat tulossa.

Kun näkee kevään, siinä on odotusta. Kevät on odottanut koko vuoden saavansa puhjeta. Pitkän, kylmän ja ahtaan talven jälkeen se saa nuputtaa kukat kukkimaan, linnut taas muuttamaan pönttöihin ja koivunlehdet saapumaan. Se saa meille ihanan ja raikkaan pääsiäisen ja tuo meille enemmän energiaa kuin kuukausiin. Tai, minulle se ainakin toi. Saa kaivaa aurinkolasinsa, tai ostaa uudet kun entiset katosivat viimesyksynä.
 onnea on se, että on kevät ja ystäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kommentoi jos pidit tekstistä tai jos siinä oli jotakin väärin, rakentava palaute ja kritiikkikin on hyvän maun rajoissa sallittua :)!
Toivottavasti tykkäsit tekstistä, jos on kysyttävää - kysy!