sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

heinäntuoksua ja ponijen juoksua

Vertti mussuttamassa.

Tänään kävelin päättäväisesti talliin uuden muistikorttini kanssa ja annoin kameran laulaa. Sain muutamat kivat kuvat ulkona ja sisällä tallissa jokaisesta hevosesta ja tehtyä tekemättömiä perushommia. Olen ollut keuhkokuumeessa, joten kepparointi oli ihanan raikastavaa pitkästä aikaa.
Laitoin hevosille muutaman oljen korren nenäneteen ja Vertti oikein innostui. En ole esitellytkään ponia blogin puolella, mutta se on ollut jo jonkin aikaa ylläpidossa kisaponina meillä Kht Festinalta ja Kht Arcadekselta. Kisaan ponilla suomenmestaruuksissa Estemestaruus III:n eli "sennuluokan" korkeudella 70-90cm, mikä ei oikein mielestäni ole mikään mestarikorkeus. Vertti on hyvä esteponi, joten siitä tulee varmasti superkivaa.

Kuvailin tosiaan kaikki hevoset. Kuvissa vasemmalta päin on puoliveriruunamme Wybo, joka on asunut jonkun kuukauden täällä. Wybo on reipas, rehti ja nopea nuorukainen ja tuo kivaa tasokkuutta talliin. Toisena tietenkin äksy-Friikki ja kolmantena lempeäkatseinen kultasydän Ripi, jolla on jalka paketissa.

Olen suunnitellut ratsastuskouluprojektia jo siihen suuntaan, että Friikki ja Wybo jäävät yksityishevosiksi. Ne eivät tule useiden ihmisien kanssa toimeen ja on parempi, että Wybo on estetreeniläinen ja kenttähevoseni ja Friikki kouluhevoseni ilman muiden näpräystä. Ripi taas aloittaa tuntityöt, niinkuin moni muukin asukkaistamme. Muutama myydään pois, niinkuin olette varmasti huomanneet instagramista.

Hypno on touko-elokuun kisaponina kun meille muuttaa hänen isä S.U Sugared Pancake ja myös samasta paikasta welshponitamma KC Elfenwaltzer II. Jännää, meillä on sen jälkeen neljä welshponia. Kolme B-sektiota ja yksi Welsh Mountain (A sektio). Hypnonkin pitäisi syksyllä kesälaitumen jälkeen testata tuntihommia. Hoitajan kanssa testataan nyt muidenkin ihmisten selkäännousua, mutta eiköhän tämä itsepäinen ori onnistu!

Ihanaa kevättä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kommentoi jos pidit tekstistä tai jos siinä oli jotakin väärin, rakentava palaute ja kritiikkikin on hyvän maun rajoissa sallittua :)!
Toivottavasti tykkäsit tekstistä, jos on kysyttävää - kysy!