lauantai 25. kesäkuuta 2016

Treenisuunnitelmat part 1

Terve! Kesähän on tullut jo, mutta itse olen ollut koko kesän "töissä" läheisellä ratsastuskoululla leireillä. Nyt heinäkuussa ratsastuskoululla hevoset pääsevät kuukauden laidunlomalle ja keppareihin taas riittää aika, joten on aika laittaa koko kesäkuun mietityt treenisuunnitelmat jakoon! Nyt tulee vain osien hevosten, eli kun hevosia on niin paljon - tulevat nämä osissa. Mukana myös yphevoset!

RIPI 11V - SUOMENHEVONEN
Ripi asuu koko kesän pihatossa, mutta rankkasateella otetaan sisään. Poni on pienellä läskilomalla, mutta käy satunnaisesti valmennuksissa oppilaiden ratsuna. Kuvissa tämän kesän alussa Ezzylia oli valmennuksessa Ripin kanssa, jolloin ori meni oikein mallikkaasti.
Ripi ei pääse tänäkesänä kilpailemaan, mutta katsotaan jos syksyllä käytäisiin läpi parit näyttelyt tai jopa esteluokatkin. Nyt koko kesän on tarkoitus mennä vain riimulla ja maastoilla mökkipelloilla, mutta eiköhän tuo tukkajumala hikoilemaankin pääse!!

Nyt Ripi on Helppo A-tasoinen ja sitä ei enää juuri sitä korenneta. Hyppytaso pysyy kesänä korkeintaan 70cm-tasoissa, sillä herran jalat oireilevat jo vähän.

Ripi on kuitenkin aktiivisena maastoratsuna, eli ei jää ilman liikutusta. Orin kanssa olis tarkotus seikkailla kotikulman syvimmätkin metsäpolut läpi! Luottamus on jo kohdillaan, joten voi olla että ihan ekaa kertaa mennään kaulanarulla ja ehkä jopa esteitä!!

FILIA 7V - QUARAB
Filian kanssa olisi tarkoitus kilpailla ensin harjoituksena meille molemmille parit tyyliluokat, mihin olen ilmoittautunut jo. Herra on osoittautunut todella mukavaksi ratsastaa ja pääsee ehdottomasti ainakin maasto- ja koulutreeniratsuksi täksi kesäksi. Korkeita esteitä tää herra ei ehkä mun ratsastamana haltsaa, eli niihin ei keskitytä! Sitäkin enemmän ihailen tän orin kouluratsastustaitoja ja hän onkin pikkasen taitavampi kuin meikäläinen, mulla on opettaja siis täksi kesäksi :DD

Filia on todella lempeä hevonen ja yhteistyö sujui hänen tullessaan tänne jo melkein heti. Ajattelin raahata Filiaa mökille mukaan joka kerta, sillä tämä todella on upea maastoiluheppa! Esteitäkin mennään, mutta ei korkeita ja enemmän tyylimielessä sillä aika ei ole ehkä meidän kummankaan juttu :-) Kilpailla ei ole iso tarkoitus, mutta parit tyyliluokat on pakko! x)

BREIKKI 12V - FWB

Breikki on oikea tykki, sillä se on nopea ja hyppää todella voimakkaasti. Ori on osoittautunut mahtavaksi hevoseksi itselle esteradoille, mutta ei niinkään kouluratsuksi. Ruunan kärsivällisyys ei oikein ole mikään hehkutettava ja reipas tapaus, mutta ei lainkaan ilkeä. Olisi tarkoitus ottaa tämä kaveri uudeks kaveriks aikaluokkiin ja maastoeste-osuuksille tietysti kenttäluokissa! Breikki ponnistaa hyvin ja korkealle, ja sillä on paljon tahdonvoimaa. Maastossa tää ei ole ehkä ihan riimumeininkiä, mutta jos suitset remmeineen kiinni ja martsari kaulaan niin voihan tänkin kanssa mennä, muttei ehkä mikään rennotteluheppa!

Breikin kanssa olisi siis tarkoitus treenata etenkin aikaa enemmän kiinni. Kärsivällisyyttä on pakko hoitaa, joten mennään myös ensin satulalla koulutehtäviä ja sitten ilman jos vain pysyn kyydissä!! Tarkotus ois tälle ehkä kuolaimettomia kokeilla, mutta nyt on aika vahvoilla kuolaimilla niin saa nähä. Ainakin työtään rakastava hevonen!!

Tasoltaan Breikki hyppää 115cm, ratana yli metriä. Koulutasoltaan Vaativan luokkaa, koska on kisattu paljon siltäkin taholta.

'
WANDA 14V - ENGLANNINTÄYSIVERINEN
Wanda on vähän laiskanpuoleinen tamma, mutta tänään se veti uuden hoitajansa kanssa huimat 120cm! Tästä neidistä tulee myös yksi aikaluokkahevonen, ja pakotan ehkä hänen hoitajansa kilpailemaan vähän korkeammissa aikaluokissa. Tästä lähtee ihmeellisen paljon vauhtia irti kun innostuu! Maastossa todella kiva, vähän liiankin valpas ja vähän jännittää vielä uudessa kodissa. Ollaan Wandan kanssa vaan maastoiltu, eli mä en itse ole hänellä ratsastanut sileällä vielä ollenkaan.

Wandasta tulee myös talvella mamma, sillä häneltä varmaan tulee angloarabivarsa :-) Nyt kesällä Wandan kanssa kisataan ja maastoillaan, koulussaki tää on tosi terävä joten eiköhän mulla oo jo uus kenttäratsu! Pitää vähän hallita tamman tasapainoa ja kontrollia, sekä tietysti vähän tota huolellisuutta kun tätä neitiä saa oikeasti ratsastaa ihan täydellä teholla!!

Wandan ye on siis nyt 120, ratana kai 100? 

5 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Jaksaispa itekki treenailla..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mullakin saa aina ootella kuukausia motivaatiota, mut lämpimät päivät ja tulevat kisat motivoi palllljon! :D

   Poista
 2. Hyvä postaus ja maailman kaunein kepparitalli��

  VastaaPoista
 3. Maailman kaunein kepparitalli��

  VastaaPoista
 4. Sori kun tuli kaks kertaa ��

  VastaaPoista

Hei! Kommentoi jos pidit tekstistä tai jos siinä oli jotakin väärin, rakentava palaute ja kritiikkikin on hyvän maun rajoissa sallittua :)!
Toivottavasti tykkäsit tekstistä, jos on kysyttävää - kysy!